Agenda:

2017

26
Mar
Open dag Facilitair Bedrijf
Facilitair Bedrijf
24
Sep
CultuurCaroussel

Wilde Mossels maakt theaterdansproducties in Bergen op Zoom, met amateurdansers tussen de 20 en 35 jaar. Naast het maken van avondvullende voorstellingen is Wilde Mossels actief in het verzorgen van performances op maat op festivals en evenementen.

Nieuws

Zwemmen in het water

Toegevoegd op: 18 // 3 // 2017

Op vrijdag 10 maart waren de dansers van Wilde Mossels in het water te vinden. En wel voor de zwemestafette van Roparun team Brabantse Wal.

Lees meer //

Wilde Mossels danst Grenzeloos

Toegevoegd op: 18 // 3 // 2017

Op 28 & 29 januari danste Wilde Mossels haar derde zelfgeproduceerde voorstelling Grenzeloos. Bijzonder aan deze voorstelling was met name de locatie.

Lees meer //

De enige echte Wilde Mossel Kalender

Toegevoegd op: 18 // 3 // 2017

Met dank ook fotograaf Benny Dor is er een heuse Wilde Mossel verjaardagskalender verschenen.

Lees meer //

Wilde Mossels danst Grenzeloos

Toegevoegd op: 28 // 11 // 2016

Op 28 & 29 januari 2017 staat er een nieuwe avondvullende voorstelling van Wilde Mossels gepland. Ook deze keer belooft het weer iets bijzonders te worden. We dansen namelijk niet op een gebruikelijke danslocatie, maar in de loods van Bernaards Transport te Halsteren.

Lees meer //

Spelen bij het Gezellentoneel

Toegevoegd op: 21 // 11 // 2016

Afgelopen weekend was een delegatie van Wilde Mossels te zien in de nieuwste voorstelling van Het Gezellentoneel; De Ingebeelde Zieke van Molière. Onder leiding van regisseur Erol Struijk hebben de spelers van dit toneelgezelschap zich het afgelopen jaar op dit stuk gestort. Wij zijn benaderd om het geheel af te maken met enkele bewegingsscenes. Voor ons dansers een uitdaging, omdat ineens het acteren belangrijk werd en dans daarvoor het middel was. De stukken die we mochten 'dansen', waren dan ook niet heel ingewikkeld of technisch moeilijk, maar pasten wel mooi binnen het verhaal. Heel fijn dat Erol ons ook de ruimte heeft gegeven om deze scenes naar ons idee in te vullen, waarna hij weer de puntjes op de i zette met speltips.

Lees meer //

Wie zijn Wilde Mossels?

Een mossel is nu niet bepaald het eerste dier waar je aan denkt bij dans. Maar, wonder boven wonder; mossels "dansen" wel degelijk!
De Nederlandse onderzoeker Johan van de Koppel kwam tot de ontdekking dat mossels zich in bepaalde patronen voortbewegen zodat de buitenste mossels de mossels aan de binnenkant van de groep kunnen voeden. Dit staat precies voor wat we met ons collectief willen bereiken: anderen en onszelf voeden en inspireren middels dans.

Neem gerust een kijkje op de site. Mocht u meer informatie wensen of ons willen benaderen voor een project of optreden?
Neem dan contact op via het contactformulier of kijk op: facebook.com/wildemossels

Jorina Verhees

Jorina begon als kleuter met dansexpressie op het CKB. Later maakte ze de overstap naar jazzdans bij Genie, waarmee ze ook nationaal kampioen is geworden.

Brigit Fasen

Ze is het acrobaatje van de groep. Haar basis ligt bij turnen en kunstschaatsen, wat ze 8 jaar lang intensief en op hoog niveau heeft gedaan.

Maaike van den Bergh

Maaike begon op haar 5e met klassiek ballet in Steenbergen en maakte een paar jaar later de overstap naar het CKB in Bergen op Zoom, waar zij klassiek ballet, moderne dans en later Ierse dans volgde.


Karen Nagelkerke

Wat begon met een uurtje dansen, breidde zich al snel uit naar het dagelijks volgen van lessen, waaronder klassiek ballet, moderne dans, spitzenles en Ierse dans.

Lise-Lotte

Lise-Lotte is 21 jaar geleden begonnen met klassiek ballet op het CKB. Modern, klassiek en Ierse dans zijn haar basis.

Karlijn Stoel

Karlijn startte op 5-jarige leeftijd met klassiek ballet aan het CKB. Op de middelbare school maakte ze de overstap naar stijldansen en volgde ze een jaar streetdance lessen.


Yarlanne Raaijmakers

Op 3,5 jarige leeftijd ging Yarlanne op dansexpressie op het CKB. Toen ze oud genoeg was om op klassiek- en modern ballet te mogen, is ze daarin verder gegaan. Ze breidde haar dansstijlen uit met spitzen, streetdance, Grondwerk en Ierse dans.

Yarilijne Raaijmakers

Yarilijne nam als klein meisje het dansen van haar zus Yarlanne over. Ze is begonnen met dansexpressie op het CKB en is daarna overgegaan op klassiek ballet. Ze heeft met Iers dansen aan veel wedstrijden mee gedaan met Celtic Border waaronder het WK. Nu volgt ze nog klassiek ballet en danst sinds 2015 bij Wilde Mossels.

Henrieke Hooghwinkel

Henrieke begon op haar 5e met dansen en sindsdien is het echt haar passie. Ze danst al vele jaren met veel plezier, o.a. bij CKB, Grondwerk, de Zoomerspelen en BOV. Wilde Mossels ziet ze als een leuke nieuwe uitdaging: "Ik kijk er naar uit om met deze danstalenten mooie stukken op de planken te gaan zetten!"

Foto's en Video's

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om ze te bekijken.

Sponsoren

Wilde Mossels wil de volgende sponsoren graag hartelijk bedanken voor hun steun:

Wilde Mossels Bernaards Transport Zijn ontwerp

Contact

Neem gerust contact met ons op.
Serieus, dat vinden we leuk. Echt waar! Laat ons vooral weten wat je van onze voorstelling vond.
En anders hou je gewoon een kletspraatje. Ook goed.